Quick Step

Publicerat: 2011-10-08 Kl: 15:30:00 | I kategori: Quick Step


Quick Step(SWB) eller Qvicken som jag kallar honom är ett halvblod född 2009.
Uppfödd av min kusin Therese.
Jag köpte honom sommarn 2010, men skulle egentligen inte alls ha honom, utan det vart den bästa lösningen på problemen. Men den historian kan vi ta senare.



Han är alltså efter hingsten Figaro R 1085.

Saxat från Gränsbo stuteris hemsida

Figaros fader Friendship gjorde ett utmärkt bruksprov i Tyskland och erhöll leistungsklasse I för sina dressyregenskaper och har tre godkända söner i Hannoveranerförbundet.

Florestanblodet är världsberömt för sina ridbarhetsegenskaper. Vid VM för unga hästar 2004 var segrarna i både 5- och 6-årsfinalen e Florestan. Figaros moder Florida är statspremiesto. Hennes första avkomma är den godkände hingsten Konvally som blev Landeschampion i Hannover 2002. Figaro som godkändes och blev premiehingst i Verden 2003 blev också bruksprovsegrare i gångarter i Sverige 2005. Han gjorde ett fantastiskt bruksprov och fick 22,0 i dressyrindex. Figaro levde upp till sin härstammning och fick 10 av båda testryttarna.

Omdömet från testryttarna var: Ger en mycket bra känsla i alla tre gångarter, kommer bra bakifrån i ökningarna, väldigt uppmärksam för hjälperna och en perfekt kontakt med munnen. En hingst som alla professionella utbildare önskar ha i sitt stall.

Figaros föl har haft stora framgångar i olika fölchampionat med ett flertal vinnare och 2007 var Bertoni 2:a vid Årets föl i Tingsryd. 2009 var Belfigue 4:e placerad vid Årets föl i Vetlanda.

Vid 3-årstesterna har mer än 25% av Figaros avkommor fått gångartsdiplom, bl a Benina 49p segrare i Jönköping och Kronos 50p som vann i södra Kalmar.





Här är även en film på honom.
http://www.gransbostuteri.com/film/figaro.wmv

Qvickens mamma Angie är en riktigt liten speciell dam. Mycket humör, egen vilja men sammtidigt världens gosigaste häst. Vi hade henne i nästan två månader, hon är även anledningen till att jag har Qvicken.
Hon själv har inte tävlat så mycket, pga diverse skador, gravididet hos ryttaren osv. Men hon tränades MSV dressyr och hoppar som en katt. Vilket ger hopp åt Qvicken att han också blir fin.




Ja som sagt varför jag och Qvicken vart ett par får ni veta senare.

Kommentarer
Postat av: Amanda

sv; aww tack!

Ja de finns ju som sagt massa att jobba med, men jag tror det löser sig när han blir riktigt musklad o orkar mer :D o precis, höjden är ju som bebis för honom hihi =)

2011-10-10 @ 07:36:26
URL: http://fotografamandi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0