I <3 begagnat!

Publicerat: 2012-10-31 Kl: 20:12:43 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag shoppar mycket begagnat då man kan få bättre saker till bättre priser. Varför betala dyrt när man kan komma undan billigare?:)

Klickade hem detta täcke:)
Ett täcke från charlies,2 i 1 täcke. Mycket smidigt då täckena tillsammans blir 500g. Passar perfekt i vinter när qvicken kommer klippas:)
Och smidigt med en löstagbar halsduk också:)


Fina tassar!

Publicerat: 2012-10-29 Kl: 21:29:58 | I kategori: | 0 kommentarer


Qvicken vart skodd ikväll då han endast har haft en sko av fyra;)
Och fördelen med att hovslagaren är veterinär är ju att han kan vaccinera samtidigt;)
Så nu är qvicken redo för att sättas igång snart!:)


Slangsäkrad!

Publicerat: 2012-10-28 Kl: 15:51:23 | I kategori: | 0 kommentarer


Efter lite övertalande så är han nu slangsäkrad!;)


En lång resa...

Publicerat: 2012-10-24 Kl: 20:27:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ja nu har det gått över ett år sedan jag satt på Qvicken för första gången!

Mycket har hänt, han har utvecklats enormt, vilket unghästar brukar göra. Han har varit på dressyrträning, hoppträning, 3 års test, rådgivande för unga hingstar och varit iväg på en massa andra äventyr. Tänkte att jag ska visa bilder och lite filmer om vad vi gjort det här första året som ridhäst och blivande tävlingshäst.
Jag kommer antaligen missa en massa saker, men tar med så mycket jag kommer på och har datum till:)

 

Första gången jag satt på honom var 15 september 2011.
Som vanligt när vi får för oss något så är det oplanerat och mörkt:P
Vi satt och hade tråkigt då vi bestämde oss för att hämta in Qvicken från hagen och rida ”in” honom. Började med att hänga på honom för att sedan långsamt flytta sig till sittande position. Jag hade ett leende stor nog till två personer. Lyckan av att sitta på sin egna häst var total!
Han var jätte duktig hela tiden och brydde sig inte nämnvärt om vad vi hittade på. Så gick vi två varv runt på gårdsplanen, och ja jag såg nog ut som en unge på julafton;)

Vi ”red” ett par gånger till med hjälp av att mamma höll i. Vi gjorde halter och tränade på att styrningen skulle funka. 19 oktober så ”flög vi solo” för första gången. Kommer ihåg det väl;)
Vi red runt lite på grusplanen på gården helt själva. Jag var så stolt! Vi gjorde halter och vi svängde.  Och allt flöt på jätte bra:)

26 oktober red vi på volten då jag även prövade att trava för första gången. Tog en stund innan han förstod att han skulle trava;) Men det är inte lätt att vara en liten bebishäst. Som i vanlig ordning tog han det med ro. Precis som alla andra gånger.

 

Vi var även och löshoppade en massa under hösten då han skulle visas på rådgivande för unga hingstar på Jälla 10 november.
Han hoppade med blandade resultat, men överlag skötte han sig jätte bra. Det tog ett tag innan vi hittade ett bra avståd för honom, eftersom han är väldigt långgalopperad trots sin storlek så fick han trångt på rekommenderat avstånd.

Kvällen innan rådgivande, 9 november, så kom Therese ner till oss. Hon skulle med dagen efter till Jälla. Hon fick då prova att rida Qvicken för första gången. Det var även första gången någon annan en jag satt på honom. Man såg på honom att han tyckte det var lite märkligt, men gjorde det hon bad om utan att fundera.

 

10 november lastade vi in och rådgivande bedömning för unga hingstar. Han skötte sig såå bra!  
Både utanför och i ringen. Han fick fina lovord och vi var så nöjda vi kunde vara över honom.
Enda negativa var att han hade svag könskaraktär. Men fick däremot jätte fina kommentarer om både gångarter och löshoppningen.

 

Efter det här fick han en välförtjänt vila och vi kom igång med ridningen igen i början av februari.
Det var även i början av februari jag galopperade för första gången uppsuttet. Jag kommer ihåg att var hemskt busig att sätta igång efter den långa vilan. Han taktade och busade en del. Vilket han förvisso har gjort alla igångsättningar;)


Red även själv på volten ett par gånger i februari. Mamma var dock bara i stallet. Tog längre tid en så innan jag red helt själv hemma.


Kommer ni ihåg denna video?;) Jag gjorde en videoblogg ifrån när jag red en sväng på volten. Jag och Qvicken hade nog lite olika åsikter tror jag;)

 

8 mars helklippte jag honom. Första gången han vart klippt och de gick helt okey. Han tyckte det var lite läskigt i början men slappnade av tillslut. Han vart jätte fin och såg helt plötsligt lite sportigare ut och inte som en luden nallebjörn.

 

Jag och mamma fortsatte att rida ut en del då han tyckte volten var skit tråkig att gå på. Han gick helt enkelt inte framåt och det gick knappt att trava där. Så det vart stort sett bara uteritter. Och då var/är han helt tvärtom, han är mer vild än tam;)
Jag provade även att rida ut själv på slingan vilket slutade med att jag fick gå hem. Han vart helt galen och helt okontrollerbar i ett hörn så jag vågade inte sitta kvar på honom utan hoppade av och gick hem med honom. Väl hemma på gårdsplanen hoppade jag upp igen och då gick det bättre.
Så här i efterhand tror jag att han la tungan över bettet och fick då lite panik. Eftersom han lätt får panik känslor så fort han sitter fast eller liknande efter vagnolyckan.

25 mars lastade vi in och åkte och löshoppade i Tierp. Perfekt att få komma till ett annat ridhus än sina hemridhus. Han skötte sig som vanligt kanon bra. Här var första gången han visade att han hade lite hingst hormoner dock. Gick och hummade lite och blåste upp sig lite.
Innan löshoppningen red jag fram  honom på Tierps fina utebana. Första gången jag red någon annan stans än hemma.

30 mars så kom två kompisar till mig och vi körde en fotosession. Jag klädde upp mig med vita ridbyxor och Qvicken fick knoppar:) Vi red på slingan och jag var lite orolig först då jag inte ridit där själv sen jag fick gå hem med honom. Men som vanligt så visade han sin fina sida och gjorde inget bus överhuvudtaget. Det vart väldigt många fina bilder att välja mellan och slutade med att jag hade ca 150 favoritbilder;)

21 april var vi på sista löshoppningen inför 3 års testet.  Jag var väldigt nöjd med honom när vi åkte hem och hade många tips jag skulle tänka på.


24 april var vi på våran första dressyrträning någonsin. Vi red för Bettan Karlsson. På den här träningen fick jag många tips och ”aha” tankar. Jag ångrar nu efterhand att jag inte åkte ännu tidigare med honom. Han skötte sig men tyckte att det var hemskt jobbigt att helt plötsligt behöva jobba korrekt.

29 april red jag barbacka för första gången. Eller barbacka och barbacka, jag skrittade upp och ned för gårdsplanen:P Han tyckte att det var lite konstigt att jag satt där direkt på honom. Han öron gick fram och tillbaka en del. Det var även lite läskigt när mina skänklar kom direkt på honom.

5 maj var dagen D. 3 års test på Strömsholm. Det var de vi har jobbat för att komma till. Vi skämtade många gånger att ha gör väl illa sig i boxen under natten, eller vrickar sig i hagen eller liknande. Men nej då, han var hel och i prefekt skick när vi lastade in honom i tranporten och åkte mot Strömsholm.
Resultatet var nog bättre än vad vi hoppats på, även fast jag redan hade planerat att det skulle bli så;)
Han fick dubbeldiplom och fin fin kritik. Han gjorde ridprovet strålande. Han var strålande hela dagen! Det vart 8or rakt igenom, vi var super nöjda även fast jag hade velat ha en 9a;)

Efter det här fick han en lång vila. Fram tills i slutet av Juli satte jag igång honom.
1 augusti var vi på dressyträning igen. Lite tidigt kan nog många tycka. Men jag lärde mig sist och tar hjälp direkt så blir det bra från början.

 

Jag började även rida ut en del själv då mamma jobbade och jag var ledig. Men det gick strålande varje gång. Även fast han gjorde övre luftkonster ibland;)
Vi var på några till dressyrträningar under sensommaren.

Åkte även iväg med honom till en kompis och red ut med någon annan häst. Det var en hemskt regnig dag, men vad gör man inte om man är hästmänniska? Jo klär på sig och ger sig ut endå;)

19 september var vi iväg på våran första hoppträning. Vi red för Nina Norling.
Han skötte sig efter han fått blåsa upp sig och visat hur cool och snygg han är. Han dansade fram och bockade lite med öronen spetsade och tyckte det var hur kul som helst;)
Han fick gå cavaletti för första gången och förstod direkt vad han skulle göra. Snabbtänkt kille det där;) Samt att vi hoppade ett litet kryss.

26 september red jag sista dressyrträningen för i år. Och känslan jag hade genom hela passet var så underbart! Jag kunde få ihop honom i galoppen, få honom med mig i traven och jag kände hur han faktiskt kan bli en ordentligt bra ridhäst framöver!

Nu vilar han och ska göra det ett tag till.
Hemskt kul att se vilken utveckling vi har gjort på detta år. I början av året var jag nöjd över att han gick framåt och gjorde det jag bad honom om. Nu är jag nöjd när han jobbar i en bra form och bjuder på fint. Jag har redan en plan över hur nästa år ska se ut och jag vet hur jag ska lägga upp planen för att komma dit.

 


Ett år sedan sist

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 21:54:56 | I kategori: | 0 kommentarer


Eller nu ljuger jag lite, över ett år sedan jag satt på han för första gången:)
Ska ta och skriva ihop vad vi gjort på ett år imorgon:) det har i alla fall hänt mycket!


Just nu...

Publicerat: 2012-10-20 Kl: 12:15:04 | I kategori: | 0 kommentarer


Har vi en mys stund


Duscha och mugg

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 16:46:37 | I kategori: | 0 kommentarer


Med allt detta vatten som kommit ned den senaste tiden så är hagarna väldigt blöta och leriga.
Vilket har resulterat i att han har fått lite mugg. Och eftersom vi inte har haft möjlighet att spola benen varje dag så har han stått med leriga ben.
Men nu! Äntligen har vi fått ordning på våran spolbox! Så nu spolas det ben varje dag. Jag la idag ett joddbandage på honom:) och sen smörjer med helosan. Tur var så har det redan börjat minska:)

Övrigt då, jo han går i hagen och chillar livet;) plockat av sig 3 av 4 skor och ser ut som en nallebjörn:)
När jag börjar rida igen så blir det frisering på hög nivå;)
Sen får även Tommy komma ut och sko samt vaccinera.


Planering framöver

Publicerat: 2012-10-11 Kl: 19:32:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har ju inte bestämmt hur länge han vilar. Men troligtvis sätter jag igång honom i början på december. Usch va länge de lät:P
Sen sätter jag igång honom, uteritter blandat med ridhus. Även börja hoppa lite smått. 
När jag känner att han börjar komma igång så ska jag försöka komma ut på en P&J någon gång i januari. Och sen om allt går som det ska så eventuellt tävlingsdebut på Lurbo i februari. men det är endast om han visar att det är ingen konst att hoppa. Han anstränger sig inte och allt känns lätt. Jag längtar så mycket!:D
Sen fortsätta och tävla några gånger. För att försöka kvala honom till 4års championatet i hoppning, helst innan sommaren så han kan få lite sommarlov utan att behöva tänka på att kvala hit och dit:)
För att kvala till semifinalen i hoppning krävs 3 felfria 1m rundor enligt 2012s bestämmelser.
Sen skulle det ju även vara kul att försöka kvala honom i dressyren;)
 
Meen sen vet ju alla att planer kan raseras och ändras väldigt snabbt:)

Nej det vart vila nu...

Publicerat: 2012-10-11 Kl: 11:11:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag är en dålig bloggmänniska ibland;)
Men men

Qvicken har fått vila nu istället, då det passar bra när jag varit borta snart två veckor. Sen håller han på och fäller och han är nog en sån häst som reagerar starkt på det.
Han får väl vila nu ett tag så får vi se när jag sätter igång honom.


En bild - fyra nyanser

Publicerat: 2012-10-04 Kl: 11:34:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hittade en app som var lite kul att leka med:)


Qvicken skickar mms;)

Publicerat: 2012-10-04 Kl: 11:33:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fick denna bild av mamma mmsad till mig:) saknar min skrutt!<3


Några bilder

Publicerat: 2012-10-03 Kl: 20:52:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I lördags red jag och Hanna ut en sväng. I spöregn... Qvicken avskyr regn därav hans posetiva inställning:P Haha
Cicci Modigh är fotograf:)
 

Lite off

Publicerat: 2012-10-03 Kl: 20:14:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Just nu sitter jag på ett hotellrum i Härnösand. Är på en jobbresa. Vilket går sådär;)
 
Qvicken får då vila den här veckan och så ska jag skritta ut i helgen på honom:) Sen åker jag bort 1 vecka till och sen ska jag rida ett par gånger till, då ut i skogen och mysa bara. Titta tillbaka på alla framsteg vi gjort och tagga till hans första år som "tävlingshäst". Har redan börjat titta på tävlingar;) 
Så han får vila tills det blir snö ute sen. Eller minst 1-1,5 månad iaf:)
 
Därför jag har varit lite off senaste dagarna här är pga påhopp på en internet sida där dom påstår att Qvicken far illa av att vara hos mig. Och han går inte fram ärligt, och bla bla... 
Kan ju säga det att han har gått på volt/bana var fjortonde dag. Dvs  2 ggr i månaden. Utöver det har jag ridit ut på honom. Sen påstår dom att han inte fått vila... Jag skrev nämligen att han fick vila nästan 3 månader och då fick dom det till att han bara vilade 2 månader. Han ställdes direkt efter 3års testet 5e maj. Vilade resterande maj, hela juni, sen reds han hem i början av juli för att han skulle skos. Sen reds han tillbaka samma dag. Sen har jag för mig att jag red en gång till, och sen åkte jag på semester och var borta 1,5 vecka i till. Så jag började väl inte rida förens i slutet av juli. Vilket nästan blir 3 månader. Och sen red jag för tränare 1 aug vilket kan tyckas tidigt. Men med tanke på att jag vill att allt ska bli bra i hans inlärning så tar jag hjälp och tränar även fast han inte är helt hundra igång just för att det ska bli rätt efter vilan.
Och då kommer folk och påstår att jag rider sönder honom, han far illa och slutsatsen blir stortsett att jag borde sälja honom till någon som kan ställa honom i en hage tills han är 4 och sen kanske börja rida på honom igen. För man ska inte rida på sina unghästar!
 
Suck...
 
Men litar på min magkänsla och qvicken i den här frågan. Han är inte en häst som gör något om han inte vill. Skulle han ha ont skulle han inte göra ett dugg. 
 
Så tar denna bild och taggar till våren med tävlingar!:D

RSS 2.0