Dressrträning imorgon!

Publicerat: 2012-07-31 Kl: 19:33:07 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Yes äntligen bär det av för att rida en lektion i dressyr för Bettan igen:)
Ska bli himla kul. Speciellt att se om han utvecklats något, vilket jag kännt att han har gjort, men om det syns också:) Jag hoppas på att han sköter sig bara:) Filmkameran åker med:)
 
Bild från 3-års testet i Maj -12

OS Silver i fälttävlan!

Publicerat: 2012-07-31 Kl: 19:30:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ett väldigt bra jobb av Sara och Wega!
Ett förargligt nedslag på sista hindret som gjorde att det vart silver istället för guld.
Jag ger tummen upp åt SVT som ändrade sina tv-tider och expressen för detta löpet på hemsidan:)

Sadelutprovning

Publicerat: 2012-07-28 Kl: 15:12:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu ska det provas ut sadel igen! 15 augusti ska vi prova ut en DRESSYRsadel:) ska bli spännande:)


Os- fälttävlan dressy

Publicerat: 2012-07-28 Kl: 12:47:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Live sänds på svt play:)


Uteritt idag igen!

Publicerat: 2012-07-27 Kl: 15:59:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag red vi hem och red på slingan två varv. Vi travade ett och galopperade ett. Han skötte sig helt okey:) Bitvis lite väl fladrig i huvudet men det beror på att han inte orkar hålla ihop sig och protesterar då med att slänga med huvudet. För så fort han tar ett par korrekta steg så är han still med huvudet och jag har knappt något i händerna. 
Danne följe med och tog lite kort. Inga jätte bra, men det är nya bilder i alla fall. Och han är inte skitig i lerbenämning utan han har koda över hela halsen och på näsan:P

Uteritt

Publicerat: 2012-07-26 Kl: 15:03:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag red vi ut själva igen:) Han skötte sig kanon! Dock höll jag på att ramla av i skogen då han hoppade så högt och stort över ett ler hål:p idag travade vi och galopperade lite också. Känslan i galoppen är ju helt underbar! Den är så stor och luftig. Det märks att han har vuxit i sig i sona gångarter nu. Även traven börjar bli bättre:)


Barbacka ritt!

Publicerat: 2012-07-25 Kl: 14:16:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår när vi tog ber hästarna till hagen så passade jag på att rida på Qvicken dit, barbacka! Har suttit Barbacka en gång innan. Men igår så både travade och galopperade vi:) Qvicken kände nog att jag inte satt helt hundra så han passade på att busa lite;) men jag satt kvar och bara skratta åt han:) min bushäst:)


Hagbyte

Publicerat: 2012-07-24 Kl: 16:20:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Håller på att fixar våran andra sommarhage nu. Börjar bli dags att byta hage eftersom maten börjar ta slut i den som dom går i nu:)


Dagens...

Publicerat: 2012-07-24 Kl: 00:30:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Snor denna av Annie:)

Dagens vill ha: En dressyr sadel!

Dagens se fram emot: Få igång Qvicken på allvar nu!

Dagens favorit: Qvicken och hans coola attityd!

Dagens funderingar: kommer vi vara tillräckligt bra för Flyinge?

Dagens favoritbild: finns längst ner i detta inlägget:)

Dagens tips: Ta tag i livet! Allt blir så mycket trevligare då.

Dagens sämsta: Vädret! Hallå sommarn??

Dagens roliga: Wii spelandet här på kvällen:)

Dagens bästa: My man! Qvicken vill sägs;)

Dagens väder: Grått, molnigt, regnigt och lite mer grått...

Dagens TV: Ingen alls;) har inte tittat på tvn på jätte länge:)


Rid dejt med Mimmi:)

Publicerat: 2012-07-23 Kl: 23:47:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


 

Jag fick visst inte med texten som jag hade skrivit till. Så gör ett nytt försök nu då;)

Igår lastade jag själv(!) in Qvicken i transporten och åkte till Mimmi för att rida ut. Han skötte sig jätte fint. Lite gänggande när vi kom fram. Han knuffade lite på Mimmi när hon höll i honom medan jag gjorde i ordning honom. Annars så stod han som ett ljus. Däremot när vi tog ut dom ut stallet kom han på att han skulle vara en stoor hingst! Han dansade lite och hingstskrek någon gång tills jag tog tag i honom och sa att det räcker nu. Väl uppe på ryggen var han som en tickande bomb:P Öronen spetsade och gick och slängde med huvude och var almänt knäpp. Vi red en sväng runt i Marbäck. Det var massor av nya saker som han inte sett förut. Läskigaste på hela rundan var en hund som stog och stirrade på honom:P Den vågade han knappt gå förbi...
Efter vi travat en bit och han fått gjort av med all energi så vart han riktigt trevlig. Lugn och trevlig. Jag märkte när jag lastade in honom i släppet sen att han avart väldigt trött. Det var nog bra de för den lilla busen, han måste börja tagga ner lite innan man kan sluta. Vilket tar en stund.
Men är så nöjd över honom! Han betedde sig riktigt bra endå! Första gången han var iväg och red med någon anna nhäst än Tamlin:)

 


Promenad dag:)

Publicerat: 2012-07-22 Kl: 12:25:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag vart det endast en promenad då han reds igår och ska ridas imorgon:) vi tränade på vem som ska bestämma av oss två, dvs jag. Vill jag att han ska stanna så ska han stanna utan att gå över mig. Han vart så mycket bättre efter bara en liten stund:) och det är ju bra mycket trevligare att ha en höst som respekterar en än en som går över en:) Lite bilder från idag:)


Uppdaterat telefonen!

Publicerat: 2012-07-21 Kl: 18:10:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Så nu kan jag äntligen mobilblogga igen!:) mycket lättare att få upp saker som händer just nu då:)


Hemma igen:)

Publicerat: 2012-07-19 Kl: 14:09:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja nu är jag hemma efter 1,5 vecka. Har massor av bilder och filmer att visa er:) Men sitter inte på min dator just nu och kan då inte lägga upp så många bilder. Men snor  några från Facebook så jag kan visa lite i alla fall:)
 
I Falsterbo hittade jag inte mycket alls tråkigt nog. Skulle ha ett träns, vilket jag letade efter hela onsdagen vi var inne och även fredagen. Höll nästan på att ge upp! Hittade ett super fint från JW i en monter, men sa då att vi tar det på vägen tillbaka dvs 10 minuter senare. Nej då vart det sålt och jag hade åter igen  inget träns. Sen hittade jag ett SUPER snyggt träns från Equipe, har tyvärr ingen bild på det. Men det kostade 1820:- och det hade jag faktiskt ingen lust att betala för ett träns till Qvicken. Han är inte den försiktigaste hästen;)
Sen i någon monter efter att ha gett upp hoppet om att finna ett träns jag ville ha si hittade jag detta träns i alla fall. 
Ett Dyon träns. Sen köpte jag ett bling bling pannband till för att piffa upp tränset lite. Men jag tyckte han passade ganska bra i det faktiskt:) Ni får ursäkta den vackra posen från Qvickens sida;)
 
Detta var äen allt jag shoppade faktiskt! Nej just det, köpte 2 påsar med bling stenar från Kyro också.
Och höll på att glömma att jag beställde ju ett schabrak!! Inte bra att jag glömmer bort det;) Kommer ju bli glatt överraskad när jag får hem det sen;)
Det vart ett Anna scarpati schabrak!:) Mitt första schabrak som är så dyrt! Så attans dig Qvicken om du biter sönder det!;) Vi kommer bli väl matschade i alla fall:) Blått blått blått!
 
 
På onsdagen så gick vi mest runt och tittade på mässan eftersom jag skulle köpa träns;) Men efter jag gett upp så satte vi oss på läktaren och tittade på Huntingen. Riktigt kul att se hur vältränade hästarna är! Det är tufft för dom att hoppa en sån lång bana. Det kommer massa bilder härifrån någon dag:) Har som sagt inte lagt upp dom på min datorn än.
Fredagen så var vi lite på mässan först, sen tittad vi på 5års finalen! Det var kul att jämföra alla hästar och se att en dag kanske kanske jag och Qvicken kan få rida där:) Det skulle vara så kul!! 2014 kanske är vårat år;)
En bild från Iphonen från 5års finalen:)


På söndagen pkte vi till Göteborg där min gammla ponny står och hälsade på!:) Fick även hoppa lite med henne. Riktigt kul! Men kände mig jätte stor på henne! Sen kom jag och Annie(destinys ägare) på att vi är lika långa;) 
Sen lyckades Annie övertala mig att jag skulle hoppa en P&J på Destiny på tisdagen. Så ja då var det bara att åka till Kungsbacka och hoppa;) Jag hoppade hela 80cm:) Och vi nollade och fick en rosett!:) Jag kände mig som en liten ponnyunge! Film kommer upp lite senare det med:)
Men snor några bilder från Annie så länge;)
 
Tack så jätte mycket Annie för denna chansen!!:))
 

Nej nu var det nog inte så mycket mer hästrelaterat jag gjort denna semstern:) Mer bilder kommer samt filmer från P&J i kungsbacka;)
 
Avslutar med denna härliga bilden från Smögen:)

Intressant...

Publicerat: 2012-07-08 Kl: 17:16:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag tittar väldigt ofta på hästnet och hästar till salu, jämför annonserna med Qvicken och ser lite vad han skulle kunna vara värd. Men det är inte Qvicken jag ska ta upp nu, utan utbildningen på 3 åringarna.
Det finns allt från inridna och inhoppade 3 åringar till sånna som inte ens är inrida. Priserna är självklart därefter.
Men det är ganska intressant att jämföra hur långt eller kort dom har kommit. Idag snubblade jag över en annons på en -09, den var inhoppad och hoppade bana på 60cm på filmen som dom lagt ut. Den gick inte i någon form överhuvudtaget men den såg väldigt glad ut:)
Men min fråga blir varför tycker alla så olika om hur man ska rida in hästarna och hur mycket/lite man ska göra saker med dom?
Vissa tycker att man absolut inte ska rida in dom förens senvåren när dom blir 3. Medans som jag, red in Qvicken hösten innan, dvs när han var 2,5. Jag tror på lagom belastning på dom ungahästarna är bäst.
Jag tror inte det är nyttigt för senor, ligament och muskler att göra ingenting medans dom växer, utan lite lagom påfrestning är bra. Då växer allt till och blir mycket starkare, och mindre skador på hästarna uppstår.
Samma sak är det med vilan som unghästarna har nu, många tycker dom ska vila helt i 4 månader. Men hur bra mår muskelaturen, flåset, senor hela hästen av att inte göra något påfrestande alls? Och sen sättas igång och tro man kan rida liknande det man gjorde innan vilan eftersom man inte gjorde så mycket avancerat då?
Min tränare tyckte max 2 månaders vila, för då hinner eventuella skador läka ut och musklerna vila MEN dom tappar inte de muskler dom byggt upp och ingångsättningen går snabbare och riskfriare.
Och en till sak som jag reflekterade över efter 3 års testen var hur alla sa att sina hästar var såå trötta efteråt. Dom var trötta på ridprovet och trötta på hoppningen osv osv. Men dom var endå bra förbereda...
Nja, blir dom trötta efter en sån sak är dom inte förbereda tillräckligt väl skulle jag vilja påstå. Qvicken var inte speciellt trött alls. Han hoppade piggt och glatt, han var mer än framåt på ridprovet och var pigg och glad även efteråt. Han var med andra ord VÄLförbered för sin sak. Han var van att åka transport(visningen på jälla, tandläkarn i Gävle(10 mil), löshoppningsträning i Tierp osv) så han vart inte trött av det. Han tog den easy när han kom ut ur transporten. Vart inte stressad av att vara på en ny plats med massor av hästar.
Han tog allt sten coolt.
 
 
Jag tycker det är svårt det här med unghästar. Alla säger olika om allt.
Du ska inte göra detta eller detta.
Jo klart du kan göra det och det.
Vad är egentligen rätt och fel?
Jag tror så länge den unga hästen är glad, pigg, inte ömmar eller liknande och inte visar tecken på trötthet är det bara att tuta och köra. Självklart med vilo perioder.
 
Lita inte enbart på böcker och vad andra säger utan använd magkänslan! Den vet konstigt nog nästan alltid bäst!
 

Snart tar jag semester!

Publicerat: 2012-07-06 Kl: 18:20:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja jag får semester på måndag! 3 härliga veckor!
 
På måndag ska jag åka till pappa i Stockholm, så är jag där två dagar. Sen börjar resan ner mot falsterbo på tisdagen eller onsdagen:) Vi har inte bestämmt oss än. Vi är inte så välplanerade. Det enda som är bokat är Falsterbo på fredagen. Men det är mycket möjligt att vi går in onsdag-torsdag, dock utan läktar plats då:)
Men man ser ganska bra endå, och tanken är väl sånna fall att shoppa lite mera:)
Efter Falsterbo så åker vi vidare mot Göteborg och Annie
Annie har min gammla ponny nu:) Så jag hoppas jag kan få prova henna lite:) Annie och Destiny har verkligen utvecklats massor! Världens bästa ponnyägare!

Sen när jag kommer hem efter att ha åkt ca 200mil;) så ska jag och Mimmi ta en dejt med våra hästar:) Med andra ord vi ska ut och rida tillsammans! det ska bli spännande och se vad Qvicken hittar på när man kommer bort och rider tillsammans med någon annan häst. Mimmi bor endast 10 minuter bort med släp så det är himla smidigt:)
Sen ska vi komma igång med löshoppningen också. Perfekt att cheka av det också för att se om han utvecklats något där. Nästan så man hoppas att han endast utvecklas massor i en gren, och inte lika mycket i båda, tänker på Flyinge då...
 
 
 
 
Så med andra ord kommer det inte bli några inlägg på en vecka eller så, inte för att jag är super bra på att uppdatera endå. Men nu har jag åtminstonde en anledning;)
 
 
 

Underbar känsla!

Publicerat: 2012-07-06 Kl: 11:48:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


När man ser ett par fuxöron guppandes i takt med skritten, och det bara är vi två<3
 
Igår så skulle jag bort på kvällen, så hann inte vänta på att mamma skulle komma hem så jag bestämmde mig att rida ut själv på Qvicken!
Lite nervöst var det faktiskt, då sist vi red själva slutade det med kaos...
Vi red Grantoppsvägen, vi red även den sist också. Har inte skrivit om det tror jag?
Men i alla fall så var han hur cool som helst! Gick på jätte fint även fast han var själv, skrittade på och tittade på allt som vi gick förbi. Efter en stund så tyckte han att vi behövde öka takten pga bromsarna, så då satte han av i trav:P Men han såg så lycklig ut när han fick springa lite. Men jag såg nog allra lyckligast ut. Satt med ett leende på läpparna hela vägen!
Han fixade leran utan att titta så mycket, traktorer med skramlande hökärror och andra hästar som gnäggade utan att bry sig:) Men sen kom en sten i skogen, den var farlig där emot;)
Sen bockade/kickade han åt mig också, han var inte bered på att jag skulle klappa honom på rumpan:P Så då lärde jag ju klappa ännu mer och då slutade han att bry sig:)
Duktig kille:)
 
Bjuder på en gammal bild:) strömsholm 5 maj 2012

Jag har en plan!

Publicerat: 2012-07-02 Kl: 17:12:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Inför shoppingen på falsterbo! ;) Whoho liksom...
Nej men just nu har jag mammas nosgrimma på Qvicken, så en egen nosgrimma alt ett träns. Får se hur jag gör:)
Lite beslutsångest, typ. Antingen ett snyggt träns med normal storlek på nosgrimman, eller en tjockare mer dressyrigare nosgrimma.
En smal nosgrimma utan snokrem. Passar väldigt bra i både dressyren och hoppningen.
En tjockare nosgrimma(mammas ;)) som passar bättre in i dressyren.
 
 
Sen ska jag kolla på något schabrak helst med lindor till. Ska vi rida dressyr lär ju det matchas;)
En sväng in på Kyros ska jag också, ska köpa lite stenar så jag kan blinga lite:) Har fått massor av tips när man kollar runt på alla bloggar. Tillexempel att blinga nummerlapp! Skit snyggt och så enkelt.
Bild från http://fridahallgren.se
 
Sen blir det antagligen något spotant roligt:) Har inte så mycket pengar i år. Så får shoppa med förståndet iår;)

Ridning Fredag 27 juni

Publicerat: 2012-07-02 Kl: 10:37:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Äntligen har jag varit ute och ridit Qvicken efter två månaders vila.
I onsdags red jag förvisso hem honom från sommarhagen för att han skulle skos på torsdagen, men det räknas inte riktigt. Även fast det var underbart det också;)
Men i fredags så red alltså vi Runt Yvonne. Mamma var med på Tamlin så klart. Vill inte riktigt rida ut själv på honom än då han är lite busig imellanåt;) Till en början var han väldigt stel överallt, dvs svänga gick inte, bromsa gick inte och det gick inte att lyssna på matte... Så fick ta tag i han nån gång för att öpnna ögonen på honom så han var med på att jag satt på ryggen också. Efter det så vart han trevlig, inte som innan semstern med mycket bättre. Rundan tar ca 20 min att skritta och han skötte sig bra. Vi har aldrig ridit runt den förut, men eftresom den går runt sommarhagen så passade det jätte bra att rida den:) Han tittade mindre än vad Tamlin gjorde, för Tamlin gömmde sig bakom Qvicken ibland.
 
Så nu är första turen avklarad, han har vilat i helgen som gått då jag varit bortrest. Och idag så hinner inte mamma och jag vill rida nån gång till med henne så jag får tillbaka lite koll. Men imorgon ska vi rida igen:)

RSS 2.0